Usame Zukorlić predao nalaze Republičkom tužilaštvu i podnio krivičnu prijavu protiv NN lica

0
1373
blank
Foto: SPP

Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić podnio je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, zajedno sa laboratorijskim izvještajima koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću, saznaje radio Sto plus.

Iz te partije su za radio Sto plus odgovorili da nisu i da neće objavljivati kakva vrsta uzorka je poslata na analiziranje, kako ne bi ugrozili istražni postupak.

“Da daljeg nećemo obznanjivati detalje o laboratorijama u kojima je rađeno istraživanje, koje je pokrenula interno porodica, iz bojazni da ne ugrozimo istražni postupak. Kada bude vrijeme, javnosti će biti poznati i ti detalji”, odgovorili su nam iz SPP.

blank
Foto: Pešter TV

Usame Zukorlić u nedjelju je, u obraćanju javnosti, rekao da analize dve inostrane laboratorije pokazuju da njegov otac, osnivač te partije, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

“Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom”, kazao je Zukorlić.

Bivši sandžački muftija i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini. Kao razlog smrti tada je navođen srčani udar.

Izvor: Radiostoplus.com