UZ STOL NA TRI NOGE: Međusobne optužbe, pa zajednička kahva

0
260
blank
Foto: Facebook

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Jahja Fehratović kazao je danas da mu je žao što narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović ne koristi sve mehanizme koji mu stoje na raspolaganju kao samostalnom poslaniku.

On je, odgovarajući na Imamovićeve optužbe da mu vladajuća većina onemogućava učestvovanje u raspravi u korist, kako je kazao, predstavnika Bošnjaka “čiji je zadatak da hvale politiku vlasti”, rekao da Imamoviću niko nije kriv što ne koristi vrijeme koje mu pripada i da ga u tome niko ne može spriječiti, prenosi radio Sto plus.

“Razumijem njegove frustracije. I sam sam u periodu 2016 – 2020. godina isto tako bio samostalalni narodni poslanik. U tom periodu sam naučio da morate da budete vrijedni, da morate predati svoje prijave za riječ i biti ažurni, a to ne možete uraditi tako što ćete iz svoje kuće iz Novog Pazara očekivati da svi budu lijenji”, kazao je Fehratović.

blank
Screenshot/Facebook/Enis Imamović

Dodao je da od ostalih narodnih poslanika Imamović ne može očekivati da imaju “amneziju od svega onoga što su oni (poslanici SDA Sandžaka) radili u svojim mandatima”.

Nakon razmjene optužbi, Imamović je na svom Facebook nalogu okačio fotografiju iz Skupštine Srbije na kojoj se vidi kako za istim stolom sjedi sa Fehratovićem, liderom SPP Usameom Zukorlićem, te narodnim poslanicima Zaimom Redžepovićem (SPP) i Selmom Kučević (SDA Sandžaka).

“Nakon orkestriranog napada na Sandžak, na kahvi smo se složili da ipak nismo došli čak u Beograd da bismo se međusobno napadali, dok nam protivnici Sandžaka negiraju identitet i sanjaju o njegovom brisanju”, naveo je u opisu fotografije Imamović.

Istu fotografiju na društvenim mrežama podijelio je i Zukorlić.

Izvor: Radiostoplus.com