ZAŠTO? Ugljanin svake godine na grobu Jašarija, samo jednom na dženazi u Potočarima

0
448
blank
Foto: SDA Sandžaka

Delegacija SDA Sandžaka prisustvovaće danas u Prištini Akademiji sjećanja na Džafera Devu, koja se na Institutu za historiju Kosova organizuje povodom 44 godine od preseljenja ovog albanskog političkog predstavnika.

Ovom prilikom Ugljanin i članovi delegacije Mirza Hajdinović i Dino Škrijelj posjetili su Memorijalni kompleks u Prekazu gdje su odali počast i položili vijence na grobove albanskih žrtava iz porodice Adema Jašarija. Vijence su položili i na grob heroja odbrane Sandžaka tokom drugog svjetskog rata Šabana Poluže u selu Poluža nedaleko od Prekaza.

Lider SDA Sandžaka već nekoliko godina zaredom prisustvuje pomenima albanskim žrtvama na Kosovu, međutim samo je jednom do sada bio prisutan 11. jula u Srbrenici. Istina posjetio je mezarje u Potočarima mimo dana genocida još u jednom navratu sa delegacijom BNV.

Suosjećamo sa nevinim žrtvama Kosova, međutim postavlja se pitanje zašto jedan predstavnik Bošnjaka svake godine odlazi na te komemoracije, a da pri tom ne odlazi na kolektivnu dženazu u Potočarima.

Danas se u Bosni i Hercegovini obilježava godišnjica zločina na Tuzlanskoj kapiji, a ni tu Ugljanin sa delegacijom nije otišao da oda počast bošnjačkim civilnim žrvama.

Standarno radi se o proalbanskom lobiju u unutar SDA Sandžaka povezanim sa kontraverznim Ismetom Azizijem koji neumorno radi na projektu Zeleni ćulah koji predviđa albanizaciju sandžačkih Bošnjaka.

Podsjećamo, vladajuća većina u albanskom Parlamentu nedavno je odbila da usvoji Rezoluciju o priznanju genocida u Srebrenici.

Izvor: Sandzacke.rs