Zbog mećave otežan saobraćaj na putu Sjenica-Nova Varoš

0
611
blank
Foto: Ilustracija

Snijeg veje u novovaroškom kraju kao da je prava zima, uz povremeno jake udare vjetra. Na magistrali od Limske doline prema Zlatiboru vozila se kreću usporeno, pogotovu na usponima u Novoj Varoši i preko prevoja ispod Murtenice.

Otežan je saobraćaj je na regionalnom putu Nova Varoš – Sjenica, u prvom redu na Suvom boru na Zlataru, javljaju “Novosti”.

Putari podigli dežursto na treći stepen i sa tri kamiona čistača od mećave brane zlatiborsku magistralu i regionalni put preko Zlatara.

blank
Foto: Ilustracija

“Umjesto prvog stepena, koji je na snazi, uveli smo treći stepen dežurstva sa pet kamiona čistača na punktovima u Novoj Varoši i Bela stena u Limskoj dolini. Trenutno su na magistrali i putu preko Zlatara angažovane tri posade”, kaže Dina Džinović, rukovodilac zimske službe užičkih “Puteva“ u Priojepolju.

Na magistrali je manje automobila, a i kamiona, od uobičajenog broja. Inače, prema najavi metereologa, koju imaju putari, snijeg će vejati do zore, a padaće temperatura.

U ponedjeljak izjutra zabijeleleli su se visovi Zlatara, Javora, Murtenice, preko dana se sneg hvatao i iznad 1.000 metara, a popodne je ledena kiša prešla u pahulje širom Starog Vlaha.

Izvor: Novosti.rs