Zećirović: Usvojeni izvještaj ne oslobađa odgovornosti

0
486
blank
Foto: Grad Novi Pazar

Predsjednik Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) i odbornik ove partije Edin Zećirović ocijenio je danas da usvajanje izvještaja o radu Štaba za vanredne situacije i zdravstvenih ustanova ne može nikoga osloboditi moralne i krivične odgovornosti.

Glasovima vladajuće većine u subotu je na sjednici Skupštine grada, nakon duže rasprave, u jutarnjim satima usvojen izvještaj o radu Štaba za vanredne situacije i zdravstvenih ustanova tokom epidemije korona virusa u Novom Pazaru, za period od 16. marta do 22. oktobra ove godine, prenosi radio Sto plus.

Zećirović je radiju Sto plus rekao da je to “pokušaj da se iz problema izađe najjeftinije, jer Skupština grada nema mandat da usvaja odluke kojima se neko oslobađanja odgovornosti“.

blank
Foto: SANA

“U izvještaju se javljaju cifre i datumi u okviru kojih su donošene određene odluke, a pretpostavljam da je Krizni štab pokušavao da funkcioniše na način kako su se oni mogli snaći u cijeloj situaciji. Međutim, ostaje i dalje nerasvijetljeno šta se dešavalo u zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, pa je u junu, u periodu predizborne kampanje, veliki broj naših ljudi izgubio život“, rekao je Zećirović.

On je istakao da je na sjednici bezuspješno pokušao da dobije odgovor od direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića da li je zdravstveni sistem u Novom Pazaru spreman za novi talas, koji prema ocjeni stručnjaka može biti još gori od prethodnog.

U usvojenom izvještaju, koji ima blizu 150 stranica, nema podataka o broju umrlih Novopazaraca od korona virusa, a ovaj grad je u prethodnom talasu bio žarište u Srbiji.

Izvor: Radiostoplus.com