Zukorlić među prvima čestitao Erdoganu, muftija Halitović poručio da pobjeda znači dobro za cijeli umet

0
314
blank

Čestitke na pobjedi u utrci za predsjednika Turske Recepu Tayyipu Erdoganu počele su pristizati iz čitavog svijeta, a među prvima iz Sandžaka su mu čestitali Usame Zukorlić i muftija Senad Halitović.

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je uputio čestitku nakon što je Erdogan proglasio pobjedu na izborima.

“Povjerenje koje dobijate od našeg bratskog turskog naroda, konstantno više od dvije decenije, te jedinstvena podrška koju imate diljem Balkana i širom svijeta, najavljuje još jači razvoj Republike Turske i veću i značajniju podršku narodima Balkana.

Vjerujem da ćete svoj mandat iskoristiti ka podizanju stepena prava svih naroda koji žive u Republici Turskoj, među kojima su i Bošnjaci, koji vole tursku državu i koji se raduju svemu onome što raduje turski narod, a žalosti ih sve ono što žalosti turski narod”, poručio je Zukorlić.

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je čestitku Erdoganu naglašavajući da u sandžačkmi Bošnjacima ima iskrene prijatelje.

“Ubijeđen sam da Vaša pobjeda znači dobro za cijeli umet kao i za dobre odnose Republike Turske i Srbije za koje su sigurna spona Bošnjaci Sandžaka u kojima imate iskrene prijatelje”, navodi se u čestitki muftije Halitovića.

Izvor: Sandzacke.rs