Zukorlić: Pitaju me kako ćeš protiv dva vuka veterana u Sandžaku, evo kako

0
1291
blank
Screenshot/TV Vesti

Novoizabrani predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić po prvi put je gostovo na Pinkovom news kanalu “Vesti”, gdje je voditelju Srđanu Predojeviću odgovarao na brojna pitanja koja interesuju javnost u Srbiji.

Pored ostalog, Zukorlić je odgovorio i na pitanje kako planira da se kao mlad političar izbori sa veteranima sandžake politike – Sulejmanom Ugljaninom i Rasimom Ljajićem, koje je voditelj nazvao “političkim vukovima”.

“Mi kao pokret i Strnka pravde i pomirenja imamo višestruke prednosti u odnosu na njih. Prije svega mi smo stranka koja okuplja dobre ljude. U našoj partiji imaćemo najbolje stručnjake iz raznih oblasti. Najbolje doktore, najbolje profesore, inžinjere, sportiste i intelektualce. To nam je najveća prednost.

Druga prednost nam je to što će omladina biti okosnica političke promjene u Sandžaku, tako da će SPP biti otvorena za studente i diplomce i svaki od njih će imati mjesto u našim redovima.

I treća prednost u odnosu na te veterane jeste snaga pravde i pomirenja koju mi baštinimo. Mi ćemo ujediniti narod u Sandžaku da promijenimo tu vlast koja traje već tridesetak godina”, kazao je Zukorlić.

Opširnije u video prilogu:

Izvor: Sandzacke.rs