Zukorlić: Ugrožena sigurnost Bošnjaka dok su na slobodi policajci iz Priboja koji pozivaju na genocid

0
293
blank
Screnshot/RTS

Predsjednik i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić zatražio je danas u Skupštini Srbije odgovor od MUP-a i Ministarstva pravde o odbacivanju krivične prijave protiv Nikole Damjanovića za izazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti zbog pjevanja fašističkih stihova “Božić je, pucaj u džamije” u Priboju, od strane Višeg javnog tužilaštva u Užicu.

Zukorlić je istakao da je osumnjičeni pjevajući praznične pjesme modifikovao tekst u koji je ubacio stih “Pucajte u džamije”.

“Navodno, krivična prijava je odbačena jer su svjedoci prisutni na terenu svjedočili da on to nije pjevao i jer se na snimku koji je dostupan na internetu kojeg svi možete pogledati tražeći formulaciju ‘Božić je, pucaj u džamije’, onaj koji to izgovara drži telefon u ruci i ne može se utvrditi da je isti to izgovorio”, kazao je Zukorlić.

Sve to posebno, kazao je Zukorlić, potresa Bošnjake u ovoj državi iz razloga što je ovakva odluka donesena na dan dženaze rahmetli ubijenom Ervinu Ćelahmetoviću.

“I sve to imamo nakon što je u Priboju prošle godine početkom januara 12 policajaca pjevalo pjesmu na veselju u kojoj se poziva da se vrše zločini nad sandžačkim Bošnjacima riječima ‘Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Sjenice, nova Srebrenice'”, naveo je Zukorlić.

Opširnije u video prilogu: