Zukorlićev sin objavio fotografiju sa majkom: Hvala mami Palestinki za svu podršku u životu koju mi pruža

0
4386
blank

Usame Zukorlić, sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića, izabran je na sjednici predsjedništva Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru za vršioca dužnosti predsjednika ove stranke.

Usame je danas na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa majkom, prvom suprugom rahmetli muftije.

“Hvala mami Palestinki za svu podršku u životu koju mi pruža, napisao je kratko Usame.

blank

Šta znači ime Usame?

Usame je muško, rijetko kad žensko ime arapskog porijekla. Izvedeno je od imena Osama. Značenje imena je lav, lavica a drugi oblik ovog imena je Usama.

Osobe sa imenom Usame ostavljaju jak utisak na ljude u okolini, jer uvijek privlače pažnju. Puni su samopouzdanja. Uglavnom postižu uspjeh u životu, ne podnose da gube, može se pročitati na Internetu u tzv. Knjizi imena.

Novoizabrani predsjednik SPP-a poručio je članovima i simpatizerima stranke da “ne brinu”, da je muftija Muamer Zukorlić ostavio za sobom institucije i timove, ljude kojima je vjerovao i koji su sposobni da ih vode.

Usame Zukorlić rođen je 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca Muamera Zukorlića i majke Umeje Abu Taha Zukorlić.

U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, zatim srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obnašao je funkciju predsjednika Mladih BDZ dvije godine.

blank
Foto: SPP

Ko je Usame Zukorlić?

Obrazovanje nastavlja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gdje diplomira na pravu, zatim na Fakultetu za islamske studije gdje diplomira pedagogiju i komunikologiju. U tom periodu je obnašao funkciju zamjenika direktora Sandžak televizijie.

Zvanje mastera je stekao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u oblasti ekonomije.

Predavao je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg i radio kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Osnivač je Razvojno edukativnog društva – RED, udruženja koje je osnovalo BioSan, ITSan i čuveni Bošnjački DNK projekat, čiji je koordinirator.

Trenutno obnaša funkciju projekt menadžera na Fakultetu za islamske studije i zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije.

Polaznik je brojnih seminara na temama ekonomije, projekt menadžmenta, suzbijanja ekstremizma, edukacijskih vještina i medija.

Govori bosanski, engleski i arapski. Oženjen je i otac četvoro djece.