Aida Ćorović: Policija je pod potpunom kontrolom stranke na vlasti

0
723
blank
Screenshot

Mislim da je i najvećim naivčinama jasno da je policija pod potpunom kontrolom stranke na vlasti, ali, da se ne lažemo, zaplašeni su i od strane svojih kolega iz službi bezbjednosti, ocjenjuje za Danas aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, upitana da prokomentariše ponašanje pripadnika MUP-a tokom izbornog dana.

Policija je, podsjetimo, sa više od pola sata zakašnjenja izašla na teren po pozivu lidera PSG Pavla Grbovića, koga su napali simpatizeri SNS-a a potom se zabarikadirali u prostorijama te stranke, dok je policija to nemo posmatrala, nereagujući.

“Iz ličnog iskustva sam videla da je policija ‘apgrejdovana’ desničarima i navijačima, siledžijama i narko-dilerima, čije je zadatak da se obračunavaju sa građanima koji se protive vlastima, ali i da ‘upodobljavaju’ neposlušnike u redovima same policije”, ističe Ćorović.

Prema njenim riječima, Aleksandar Vučić je, “po savjetima svog idola Putina” napravio privatnu policiju koja isključivo štiti njegove lične i partijske interese.

“Većina pripadnika policije je i sama u strahu, to znam, jer imam puno inormacija iznutra. Neki od policijskih čelnika su postali enormno bogati i sve to govori da su dobro naplatili svoju odanost Aleksandru Vučiću i njegovoj kamarili”, zaključuje sagovornica Danasa.

Izvor: Danas