Aleksić: Očekujem da policija uhapsi onog ko je nosio lutku s likom Vučića

0
295
blank
Foto: Narodna stranka/Twitter

Premijerka Srbije Ana Brnabić podelila je na Twitteru fotografiju sa petog protesta protiv nasilja na kojoj je transparent sa kojeg visi lutka sa likom Aleksandra Vučića na vješalima.

Ona je javno upitala kako to objasniti djeci, a njen tvit i fotografiju dijeli veliki broj članova SNS.

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kao jedan od organizatora protesta ističe za portal N1 da je sramno sa koliko nepoštovanja se predstavnici režima odnose prema stotinama hiljada građana koji se već pet nedjelja na ulicama bore za Srbiju protiv nasilja.

“Umjesto da ispune zahtjeve koji bi popravili stanje u društvu, oni nastavljaju sa svojim provokatorima i maniplacijama da mijenjaju teze i produbljuju podjele, mržnju i agresiju. Čovjek koji je nosio nekakvu lutku među sto hiljada ljudi, a koga su oni snimili, nema nikakve veze sa organizacijom protesta. Svaki protest je prošao mirno, dostojanstveno i nenasilno, kao i jučerašnji. Jedini pokušaji da to bude drugačije su od strane režima koji ubacivanjem nekih nasilnih neformalnih grupa i pojedinaca sa nekakvim lutkama žele da oskrnave ove proteste“, navodi Aleksić.

On je dodao da očekuje da će policija i tužilaštvo reagovati i uhapsiti čoveka koji je nosio lutku kojom se preti Vučiću, “ako za to ima osnova, ako ne, onda to dokazuje ko stoji iza te podmetačine“.

Podsjetimo, i predsjednik Vučić se danas osvrnuo na tu lutku.

“Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam predsjednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti“, rekao je Vučić.

Pomenutu lutku komentarisala je i premijerka Ana Brnabić na Tviteru, što je izazvalo lavinu komentara na njenu objavu.