“Antisrpsko đubre”: Milan Marić na udaru SNS-ovaca jer je čitao iskaze svjedoka na suđenju Ratku Mladiću

0
478
blank
Screenshot/YouTube/RTS/Upitnik

Glumac Milan Marić našao se na udaru kritika SNS-ovaca zbog snimka na kojem čita iskaze svjedoka i žrtava na suđenju ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Članica Predsjedništva SNS-a Sandra Božić je na Twitteru napisala sramotne tvrdnje protiv glumca.

“Ovo antisrpsko đubre vam je heroj protesta? Promoter teze da su Srbi genocidan narod? Direktno učestvovao u propagandnom spotu u kojem čita iskaze navodnih svjedoka i žrtava na suđenju Ratku Mladiću! Ko nas je kleo, nije dangubio”, objavila je.

Mnogi korisnici spomenute društvene mreže su je osudili zbog ovog postupka.

“Nije čovjek na strani ratnog zločinca kao ti i tvoji radikali. Zna se šta vi promovišete, vidjeli smo spot kojim ste stavili metu na čelo Oliveru Ivanoviću”, “Šta očekivati od radikala nego ovakve gluposti”, “Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac. Marić je čovjek koji se ne identifikuje sa njim. Ni ja niti veliki broj ljudi”, “Sram vas bilo za rječnik koji koristite. Svaka vaša rečenica nam potvrđuje da sa vama jedino preko suda može da se komunicira”, neke su od reakcija.

Glumac još uvijek nije odgovorio na uvrede, ali je podijelio kratki tvit u kojem je stavio emotikon u obliku srca i na taj način se zahvalio svima koji su ga podržali.

Izvor: Klix.ba