Beograd / Zukorlić počeo da prikuplja potpise, Prokić nosilac liste

0
1121
blank
Foto: Tanjug

Stranka pravde i pomirenja (SPP) počela je jučer prikupljanje potpisa za podršku izbornoj listi “Dr. Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” za učešće na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu, a nosilac te liste biće bivši funkcioner Liberalno-demokratske partije (LDP) profesor Nenad Prokić.

Predsjednik SPP-a Muamer Zukorlić, koji je prisustvovao prikupljanju potpisa u stranačkim prostorijama, najavio je da ta stranka zvanično ulazi u trku za odbornike u Beogradu nudeći “svežu i originalnu politiku koja nedostaje građanima Beograda i Srbije”.

“Osnovna ideja naše stranke je etika u politici i vraćanje plemenitosti među ljude. Sa onoliko odbornika koliko nam građani budu darovali bićemo inkubator koji će sačuvati seme etičke i  kulturne vrednosti i seme ljudskosti što nedostaje Beogradu i Srbiji”, istakao je Zukorlić.

Rekao je da će SPP ponuditi listu kvaliteta, a ne kvantiteta i da su ljudi koje kandiduju ono najbolje što ovaj narod može da iznedri.

“Beograd je najviši stepen civilizacijskog dostignuća Srbije i zato je naša obaveza da ga učinimo metropolom koja odiše kosmopolitizmom koji ‘stanuje’ u Beogradu, ali na koji su u prošlosti bacali prašinu. Zato nudimo listu koja će se boriti za čist Beograd u materijalnom i duhovnom smislu”, poručio je Zukorlić.

Dodao je da će ta stranka narednih dana formirati gradski i opštinske odbore u Beogradu.

Nosilac liste SPP-a Nenad Prokić zahvalio je na povjerenju koje mu je ukazala SPP i naveo da mu je čast da bude nosilac liste stranke koja je, kako kaže, izvorno bošnjačka.

“Nisam mogao da odbijem ponudu koja mi je laskala. Ovo je epohalan događaj, jedna regionalna stranka univerzalizuje svoje delovanje i to je bošnjačka partija što je posebno osetljivo, a to što nudi ruku pomirenja značajnije je nego da je u pitanju neka druga stranka”, ocijenio je Prokić.