Beogradski muftija unaprijeđen u potpukovnika Vojske Srbije: Slava Bogu, poručio Jusufspahić!

0
184
blank
Foto: Screenshot/Nova.rs/Twiitter

Beogradski muftija Islamske zajednice Srbije i glavni vojni imam Vojske Srbije, Mustafa ef. Jusufspahić, unaprijeđen je u čin potpukovnika Vojske Srbije.

Mustafa Jusufspahić, čiji brat Muhamed je srbijanski ambasador u Saudijskoj Arabiji, a odnedavno se potpisuje i kao vršilac dužnosti poglavara Islamske zajednice, pohvalio se na društvenim mrežama novim činom.

“Danas sam na prijedlog Načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Mojsilovića, a naredbom Ministra odbrane g. Vučevića unaprijeđen u čin potpukovnika na mjestu glavnog imama Vojske srbije. Slava Bogu“, napisao je Jusufspahić.

Muftija Jusufspahić je u januaru prošle godine, također, čestitao unapređenje generalu Muharemu Fazliću koji je ukazom predsednika Srbije Aleksandra Vučića unaprijeđen u čin brigadnog generala Vojske Srbije.

Jusufspahić je na svom Twitter nalogu tada napisao da je brigadni general Muharem Fazlić prvi general islamske vjeroispovesti u Vojsci Srbije.

“Čestitamo Generale Fazliću, prvom Generala islamske vjeroispovesti u Vojsci Srbije. Ukazom Predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića , unapređen je Fazlić (Izeta) Muharem u čin brigadnog generala Vojske Srbije. Čestitamo”, napisao je muftija Jusufspahić.

Porodica Jusufspahić bliska je vlastima u Beogradu posljednjih decenija. Otac braće Jusufspahić, Hamdija, dugogodišnji beogradski imam, odlikovan je 2012. godine Sretenjskim krstom. Odlikovao ga je bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić povodom 45 godina djelovanja u Beogradu i Srbiji. Hamdija Jusufspahić je porijeklom iz Zanesovića kod Bugojna. Zanimljivo je da je iz Bugojna i porodica Aleksandra Vučića, aktuelnog srbijanskog predsjednika.

Izvor: Radiosarajevo.ba