Bizarna nesreća: Hitna pomoć udarila ženu, niko nije primijetio da je pod vozilom

0
257
blank
Screenshot

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak veoma neobične nesreće, koja se, pukom srećom, nije kobno završila.

Naime, jednu stariju ženu iz Beograda udarila su kola Hitne pomoći koja su išla u rikverc. Ni vozač, ni medicinsko osoblje nisu primijetili da im je pod vozilom.

Kola Hitne pomoći imaju beogradske registarske oznake, a prema podacima sa snimka nadzorne kamere, incident se desio 3. decembra prijepodne. Za sada nije poznato gdje se tačno ovo dogodilo.

Kako se vidi na snimku, vozilo se pod rotacijom kretalo u rikverc između zgrada, gdje je ekipa stizala na teren. Vozač u retrovizoru nije vidio da se stazom kreće starija žena, koja, s druge strane, nije čula vozilo, a bila je leđima okrenuta vozilu.

Nevjerovatno je, međutim, da niko nije ni primjetio da su udarili ženu i potom je branikom pogurali pod vozilom. Srećom, žena se nalazila na sredini pješačke staze pa nije završila pod točkovima saniteta, piše Direktno.rs.

Medicinska ekipa je izašla iz kola i krenula ka zgradi u koju su se uputili, ne primjetivši da im je ispod vozila sugrađanka. Tek kada im se ona obratila, priskočili su joj u pomoć, a vozač je pomjerio vozilo napred da bi žena mogla da ustane.