ČEDA ZA DLAKU USPJEŠNIJI OD ZUKORLIĆA: Na BG izborima za LDP glasalo je 1.970 osoba, a imaju 70.000 članova!

0
762
blank
Foto: Fonet, Profimedia, Ilustracija espreso.rs

Liberalno – demokratska partija doživjela je pravi debakl na beogradskim izborima osvojivši 0.2 odsto glasova. Oni su toliko bili daleko od cenzusa, jer im je samo 1.970 Beograđana ukazalo povjerenje.

Šta je uzrok ovako lošeg rezultata LDP-a za sada je bukvalno enigma. Da li su se građani zasitili politike koju godinama propagira lider liberala Čedomir Jovanović ili je nešto drugo u pitanju, ali, ovoj stranci nisu pomogla ni nova, mlada lica koja su bila u prvom planu u kampanji za prethodne izbore.

Inače, poražavajuća činjenica je da LDP broji oko 70.000 članova u Srbiji, što znači da je najmanje 10.000 članova iz Beograda, a na beogradskim izborima za njih je glasalo čak manje od 2.000. Za ovu partiju je glasalo čak pet puta manje glasača, nego što imaju članova u Beogradu. To implicira da te statistike očigledno nisu dobre, ili su se njihovi članovi ipak opredijelili za neku drugu opciju, i ukazali povjerenje nekoj drugoj stranci.

blank

Iako je u kampanji fokus bio na mladima, javnost pri samom pomenu LDP-a očigledno nikako da zaboravi ko je njen lider, jer je ovo izgleda najgori rezultat u istoriji LDP-a. Takođe je poražavajuća činjenica i da je toliko malo ljudi za njih glasalo da je Ruska stranka, za koju maltene niko nije ni čuo do ovih izbora, osvojila duplo više glasova od njih.

Ova partija, doduše, kao i mnoge druge treba da se ozbiljno zapita šta nije u redu sa planovima i politikom koju prezentuju, kako Beograđanima, tako i cijeloj Srbiji.