Čedina žena otkrila njegovo zdravstveno stanje: Loše je, prima morfijum

0
640
blank
Foto: Twitter

Poslije koronavirusa koju je imao u julu, srbijanski političar i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, Čedomir Jovanović se pridržavao svih savjeta ljekara. Neistina je da je bio nemaran i da mu se stanje zbog toga pogoršalo, kaže Jelena Jovanović, supruga lidera LDP. 

Jovanović je prije šest mjeseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom i po riječima njegove supruge, tada je jedva preživio.

“Otpušten je iz bolnice iako je i dalje imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se ljekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živio. Nikad ne bi iznevjerio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili”, kaže Jelena i naglašava da je njen suprug sve vrijeme išao na kontorle i pridržavao se svih savjeta ljekara, prenosi Blic.rs

Sve nas je pogodila laž da se nije pridržavao savjeta ljekara i da je sam odgovoran za stanje u kojem je, dodaje ona.

“Ne samo zato što smo cijelo vrijeme i on i mi bili usmjereni na njegovo liječenje, već prije svega što se tako zavaravaju ljudi, što se krije prava istina o virusu COVID 19, što se ljudi dovode u zabludu koju će sutra plaćati borbom za život poput ove koju sada vodi moj suprug, one koju je izgubilo toliko divnih ljudi”, navodi supruga Čedomira Jovanovića. 

Iako je od polovine jula negativan na koronu, Jovanović nije bio sposoban za normalan život, teško je disao, brzo se zamarao, mučio se sa tijelom i organizmom koji nisu mogli da prate njegovu glavu, želje.  

U medijima su se posljednjih dana pojavljivale različite informacije o Jovanovićevom stanju, koje po riječima njegove supruge nisu tačne. On ima obostranu upalu pluća koja se zapravo vuče još iz jula, uz nju i embolije, ali šta je prava dijagnoza ljekari tek treba da otkriju.

“Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima fleksarin, D dimer koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu mu je 12 puta viši od gornje granice, CRP koji ukazuje na neku upalu, također. Gvožđe mu je sa 39, što je visoko palo na 5. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu. Iako je teško svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno ‘Odustaćemo Nikad”, podsjeća Jelena jovanović.