CIRKUS UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Među kandidatima erotski maser, crtačica obrva, baba, čarobnica…

0
814

Nešto više od 1,6 miliona birača ima pravo glasa na beogradskim izborima koji će se održati ove nedjelje. Kako stvari stoje, pobjedu bi trebala odnijeti lista “Aleksandar Vučić– zato što volimo Beograd” koju prema nekim anketama podržava 43,1 posto građana.

Na drugom mjestu, ali i u velikom zaostatku nalazi se lista bivšeg gradonačelnika “Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju” za koju bi se odlučilo 13,9 posto građana. Proslavljeni vaterpolist, a danas predsjednik općine Novi Beograd Aleksandar Šapić na trećem je mjestu sa 7,6 posto podrške.

No, možda i više od samih rezultata zanimljiviji je folklor koji prati beogradske izbore. Naime, sve više građana razočaranih u srpsku politiku od politike želi napraviti prvorazrednu sprdačinu. I u tome, mora se priznati, itekako uspijevaju.

Ovaj je put proslavljeni Ljubiša Preletačević Beli (koji, uzgred budi rečeno, na izbore izlazi s listom “Zato što volimo Belovgrad”) pao u drugi plan, a veliku medijsku pažnju dobila je lista “Nijedan od ponuđenih odgovora”. Naime, riječ je o listi koja na izbore izlazi kao stranka vlaške nacionalne manjine, iako na njihovoj listi vjerojatno nema nijednog Vlaha.

A ako je vjerovati prijavljenim podacima, prvi na listi je Aleksa Vujović, Novosađanin rodom iz Kraljeva koji je po zanimanju – izbjeglica. “U Beograd sam se preselio jer Beograđani nemaju pojma”, poručio je. Također, ako pobijedi na izborima, kaže da će usmrtiti pse lutalice na području Beograda (!?).

Prilično su zanimljiva i polja u kojima su kandidati sa spomenute liste upisivali svoja zanimanja. “Bitcoin majnerka”, “cvetić”, “čarobnica”, “baba”, “crtačica japanskih obrva”, “teoretičarka zavjere”, “erotski maser”…samo su neka od zanimanja koja su prijavili. I dok se ovdje gotovo sigurno radi o sprdanju, neki su ispunjavanje formulara ozbiljno shvatili pa smo doznali da su se za beogradsku Skupštinu kandidovali frizeri, kamerman, studenti, odvjetnik, novinari pa čak i muzičari.

I neke liste imaju dosta osebujne nazive. Pa će tako Beograđani na izborima svoj glas moći dati i listama “Šta radite bre – Marko Bastać”, “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate”, “Predrag Marković – Pokret obnove Kraljevine Srbije”, “Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad”…