Detalji hapšenja u Srbiji: Pop u mantiji, a vjeroučitelj u ženskoj odjeći u autu punom droge

0
1184
blank
Uhapšeni paroh Milan Jordić (Foto: Blic)

Vijest da je pop uhapšen sa tovarom droge pronijela se Požegom brzinom munje, ali je narod tek ostao u nevjerici kada je saznao da se radi o Milanu Jordoviću, parohu crkve u naselju Savinac.

Milan Jordović (41) i bivši vjeroučitelj Zoran Marinković (43) uhapšeni su sinoć u Mrčajevcima kod Čačka, pošto je u automobilu kojim su putovali policija pronašla 27 kilograma skanka.

blank
Foto: MUP Srbije

Droga se nalazila u 52 paketa u prepravljenom bukneru “passata” užičkih registarskih oznaka. Jordoviću i Marinkoviću određeno je zadržavanje do 48 sati poslije kojeg će biti predati Višem tužilaštvu u Čačku zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

VEZANI TEKST – Sveštenik i vjeroučitelj prevozili 27 kilograma droge

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, Zoran Marinković, koji je do prije nekoliko godina radio kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi “Petar Leković”, prilikom hapšenja bio je odjeven u žensko odijelo.

Policajac zbog toga nije htio da ga pretrese, čekajući da to uradi kolegica.

Pretpostavlja se da se Marinković maskirao u ženu kako bi vozač i suvozač djelovali kao par.

blank
Foto: MUP Srbije

Kako je saopćeno, policija je sinoć u Mrčajevcima kod Čačka prilikom kontrole putničkog vozila marke “passat” užičkih registarskih oznaka, u prepravljenom bunkeru u vozilu, pronašla drogu upakovanu u 52 paketa.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Čačku, Milan J. (41) i Zoran M. (43) obojica iz Požege, je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.