Dijana Hrkalović na sudu: Samo sam prenosila Stefanovićeva naređenja

0
606
blank
Foto: N1

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije, odgovarajući na optužnicu, kazala je da danas da su ona i njeni saradnici bili u obavezi da obaveštavaju ministra Nebojšu Stefanovića o svemu i da mu dostavljaju materijale.

Dodala je da je ona “samo radila po njegovom naređenju i prenosila ih drugima”.

Govoreći o dokaznom materijalu protiv grupe Velja Belivuka, odnosno vještačenju njegovog telefona, Hrkalović je rekla da je Stefanović iz njoj nepoznatih razloga odlagao njegovo dostavljanje.

“Ja sam mu taj materijal dostavila u zatvorenoj koverti i nisam vidjela šta je unutra, a on je rekao da pozovem Dejana Milenkovića Bagzija i kažem mu da sačeka sa dostavljanjem tog materijala. Svaki poziv i urgenciju tužioca Nataše Krivokapić sam mu prenijela, a on nikada nije konkretno rekao zašto da se čeka sa dostavljanjem”, rekla je Hrkalović.

Naglasila je da joj je jednom prilikom drsko rekao da, ako tužilac ima neki problem, neka se javi ministru policije lično, govoreći o sebi u trećem licu.

“Tužiteljica se poslije toga više nije javljala. Nije mi jasno zašto su Stefanović i tužiteljica Nataša Krivokapić sve vrijeme komunicirali preko mene i Milenkovića”, dodala je.

Advokat Dijane Hrkalović Vladimir Đukanović predložio je danas za svjedoke ministra Nebojšu Stefanovića, bivšeg direktora policije Vladimira Rebića i višu javnu tužiteljicu Natašu Krivokapić. On je predložio i suočavanje Hrkalović i Stefanovića, usput odbacujući sve tačke optužnice protiv nje.

Dijana Hrkalović, koja je optužena za trgovinu utjecajem, danas je prvi put na sudu predložila dokaze i svjedoke, za koje smatra da joj idu u korist i da će joj pomoći da se brani od optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal u kojoj se navodi da je kočila istrage, sklanjala dokaze i pomagala ljudima iz kriminalnog miljea da ne budu procesuirani.