Dijana Hrkalović: Stefanović je prisluškivao Vučića i štitio Belivukov klan

0
406
blank
Screenshot

Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, u gotovo dvosatnom razgovoru za portal Objektiv prvi put je iznijela svoju verziju događaja koji već godinama potresaju srbijansku javnost.

Hrkalović je kazala da je tadašnji ministar policije, a danas odbrane Srbije Nebojša Stefanović ostvarivao neovlašteni uvid u sadržaj telefonske komunikacije predsjednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice.

“Čitao je transkripte njegovih razgovora, mimo predsjednikovog znanja, njemu iza leđa. Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije preduzeo kontraobavještajnu zaštitu predsjednika niti je obavijestio BIA-u, da oni preduzmu mjere. Tamo gdje ima prisluškivanja i čitanja tuđih komunikacija neovlašteno, tamo ima svega”, rekla je.

Smatra da postoji i njena odgovornost koju, kako kaže, sebi nikada neće oprostiti.

“Ja ću sama da kažem, nisam ja Stefanović. Moja greška i krivica je, a to sebi neću nikada oprostiti, što tada nisam pozvala predsjednika da ga pitam “da li vas je ovaj obavijestio o tome i tome”. Ja sam sve vreme imala utisak da ministar obavještava predsjednika i sprovodi njegovu kontraobaveštajnu zaštitu po zakonu”, izjavila je.

Hrkalović tvrdi da je Stefanović štitio klan Veljka Belivuka.

“Belivukov klan je štitio niko drugi do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsjednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve ‘pomnožio sa nulom’. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko ‘prolupao’, moj mozak ne dobacuje dotle. Ja čekam da mu sud postavi to pitanje”, rekla je.

U intervju je rekla i da ne poznaje Belivuka.

“Ne poznajem Velja Belivuka. Nemam predstavu šta taj psihopata ima istetovirano na sebi niti me zanima (odgovarajući na spekulacije da Belivuk ima istetoviran njen lik). Ja prezirem tog čovjeka, ništa manje nego on mene. Bilo je i priča da je htio da me ubije. Moj prezir prema njemu traje posljednjih šest godina. U novembru 2019. ubijen je moj prijatelj, vođa navijača Partizana Kića Marković. Tada sam dobila potpuni nervni slom. Niko živ me neće uvjeriti da Belivuk nije organizovao to ubistvo”, rekla je.

Prokomentarisala je i navodne pripreme za atentat Aleksandra Vučića.

“Ja znam koliko je Radoje Zvicer (vođa kavačkog klana) surovi psihopata, sa nevjerovatnom logistikom za ubistvo, pogotovo što ima političku podršku crnogorskih vlasti i ko zna čijih još. Bila sam užasno zabrinuta i uplašena. To je nikad ozbiljnija prijetnja po njegov život. Izluđivalo me je i nerviralo što su pojedinci govorili da je to prenapumpano. Htjela sam da im kažem: Rođaci, koliko vi pojma nemate”, izjavila je.