Dragan Bjelogrlić na okupljanju protiv Vučića: Mladima smo ostavili Srbiju punu straha

0
314
blank
Screenshot/N1

Glumac Dragan Bjelogrlić se obratio prisutnima na protestima “Srbija protiv nasilja” u Beogradu. Prisjetio se tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar te uputio poruku mladima.

“Mislim da nas danas ima više nego ikad, danas želim posebno da se obratim mladosti Srbije. Prije mjesec dana zadesila nas je tragedija kakvu naš narod ne pamti. Tuga za mladim izgubljenim životima trajat će dugo i vjerovatno je nikada nećemo preboljeti i ne trebamo. Sve nesreće i zlodjela koje smo činili sebi i drugima skupili su se u tu jednu gorku koja je pala na ta nedužna bića koja nikada nikom ništa nažao nisu učinila. Ako postoji dno, tog dana smo ga dotakli”, kazao je.

Ipak, činjenica da je danas na ulice Beograda izašao veliki broj mladih mu je utješna.

“To što ste vi mladi izašli na ulice s porukom da više nećete da živite u ovom oboljelom društvu daje nadu da ćemo se s tog dna možda podići. Mladima smo ostavili Srbiju punu straha i poniženih ljudi”, naveo je.

Kroz suze je rekao da smo mladosti Srbije i djeci iz Ribnikara dužni obezbijediti istinu i pravdu i pružiti društvo koje nismo mogli da im pružimo za njihovog života. Također je pozvao mladost Srbije da ne odustaje.

Podsjećamo, on je jučer bio učesnik Branding konferencije u Sarajevu. Nakon nje je kratko poručio: “Žurim na let za Beograd, idem da srušim Vučića.”