Drašković o Vulinovoj ideji: Glupost koju ne bi trebalo razmatrati

0
391
blank

Predsjednik Srpskog pokreta obnove i bivši šef diplomatije Srbije Vuk Drašković izjavio je da je prijedlog rezolucije Pokreta socijalista Aleksandra Vulina o pridruživanju Srbije BRIKS-u, glupost koju ne bi trebalo ni razmatrati.

Poznati književnik Drašković je agenciji Beta kazao da je za Srbiju jedini razumni put evropski.

“Ta rezolucija je glupost koju ne bi trebalo ni razmatrati. Od osnivanja do danas, SPO je za Srbiju u Evropi i Evropu u Srbiji. To je jedini razumni put”, kazao je on.

Naglasio je da je podnosilac rezolucije „fanatični“ zastupnik politike Slobodana Miloševića i Mirjane Marković u „strašnim“ devedesetim godinama prošlog vijeka, „a danas režimu u Kremlju najodaniji čovek u Srbiji“.

“Podnoseći tu suludu rezoluciju, on koristi tragičnu istinu da su danas za ubjedljivu većinu Srba u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, zemlje NATO alijanse i Evropske unije, cio ‘kolektivni Zapad’, neprijatelji srpskog naroda, a da su prijatelji i zaštitnici Srba Rusija, Kina, Severna Koreja, Iran, Sirija, Venecuela, afričke diktature pod komandom Vagnera”, ocijenio je Drašković.

Dodao je da je prijedlog Pokreta socijalista posljedica dugogodišnjeg „hipnotisanja“ Srba kampanjom i djelovanjem Udbe, SPC, mnogih akademika i pripadnika, kako je rekao, takozvane nacionalne elite i gotovo svih medija.

“Zvanično, Srbija je ‘na putu ka članstvu u EU’. Na putu, bez putovanja. EU i Zapad se koriste kao bankomat za investicije i donacije, a vodi se propagandni rat protiv EU i Zapada, čak žešće i primitivnije nego što to radi agresorska hunta u Kremlju”, zaključio je Drašković.

Poslanici Pokreta socijalista, partije koju je osnovao Aleksandar Vulin, podnijeli su 28. avgusta prijedlog rezolucije o pridruživanju Srbije BRIKS-u.