Epidemiolog reagovao na Đokovićev stav o vakcini: Majstore, izbjegavaj odgovore

0
572

Epidemiolog i član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa Predrag Kon reagovao je na stav srbijanskog tenisera Novaka Đokovića protiv vacinisanja.

“Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, volio bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uvjerenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbjegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi s vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”, objavio je Kon na svom Facebook profilu, prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, Đoković je jučer iznio negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv koronavirusa kao uslovu da se nastupa na teniskim turnirima.

“Lično nisam za vakcinaciju i ne bih volio da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao putovati. Ukoliko to bude pravilo i zakon šta će onda biti?Treba da odlučim hoću li ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promijeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, augustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumio odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtjev za obaveznu vakcinu, koje još nema”, rekao je Đoković.

Inače, eventualno odbijanje da se vakciniše moglo bi značajno utjecati na Đokovićevu tenisku karijeru.