Erdogan doputovao u Srbiju, dočekao ga Vučić

0
413
blank
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u službenu posjetu Srbiji, a na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu dočekao ga je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

U okviru balkanske turneje Erdogan je danas boravio u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a večeras je doputovao u Srbiju.

Na beogradskom aerodromu su ga, pored srbijanskog kolege Vučića, dočekali i ambasador Srbije u Ankari Zoran Marković, turski ambasador u Beogradu Hami Aksoy, generalni turski konzul u Novom Pazaru Basar Basol i drugi zvaničnici.

U brojnoj delegaciji koju Erdogan predvodi u posjeti u Srbiji su i njegova supruga Emine Erdogan, šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu.

U delegaciju su i zamjenik predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Numan Kurtulmus, pomoćnik predsjednika o portparol AK Partije Omer Celik, pomoćnik predsjednika AK Partije Efkan Ala, predsjednica Ogranka žena AK Partije Ayse Kesir, šef Uprave za vjerske poslove Turske Ali Erbas, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Predsjedništva Turske Ibrahim Kalin, šef Direkcije za odbrambenu industriju Ismail Demir, predsjednik Vijeća za visoko obrazovanje Turske Erol Ozver i brojni drugi zvaničnici i privrednici iz Turske.

Nakon posjete Srbiji, Erdogan će otputovati i u susjednu Hrvatsku, gdje će okončati regionalnu turneju.

Izvor: Anadolija