Figura Vučića osvanula u beogradskom restoranu, a reakcije gostiju su urnebesne

0
964
blank
Foto: Twitter

Vlasnik jednog prestoničkog restorana dosjetio se kako da privuče mušterije, pa je na čelo centralnog stola u objektu postavio figuru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Tijelo figure napravljeno je od plastike, a glava od gipsa.

Vlasnik ovog restorana objašnjava svoj potez prije svega time da – nikakva provokacija nije u pitanju.

“Ideja da skulpturu predsjednika Srbije postavim u kafani bila je marketinške prirode. I pokazala se kao čist pogodak”, kaže Zvezdan Pejović, vlasnik prestoničke kafane za “Danas” i dodaje da, objekat nije reklamirao, ali da su slike gostiju zagrljenih sa predsjednikom zaživele na društvenim mrežama, pa se o ovoj kafani uveliko priča po Beogradu.

Figura Vučića u ovom objektu “sedi” već dvadesetak dana, i stalni gosti su na njega već navikli. Međutim, njihove prvobitne reakcije su, prema rečima vlasnika, bile neprocenjive.

“Znao sam da to mora biti nešto što izaziva pažnju najvećeg broja ljudi. I emocije. A ko drugi u toj mjeri to čini, nego predsjednik Vučić. Reakcije gostiju kada ga vide su podijeljene, kao i mišljenja o njemu. Neki se oduševe i pritrčavaju da ga zagrle i izljube, drugi ljutito pljunu na pod”, priča Pejović.

blank

“Sasula mu sve u lice”

Kaže da je jedna gospođa bila toliko besna da je predsjedniku “sasula sve u lice”, od nezadovoljstva njegovom politikom, do loše materijalne situacije u kojoj živi.

“Ušla su jednom prilikom dva naprednjaka i videvši Vučića stali su mirno na sred kafane. Tek kad su videli da je u pitanju skulptura, rekli su mi: Al’ si nas odsekao, mislili smo da je stvarno komandant”, navodi Pejović.

Ipak, kaže, najupečatljivija anegdota vezana je za jednu četvorogodišnju djevojčicu.

“Samo da mu nešto šapnem”

“Dijete je prišlo i pitalo me da li može da se slika sa Vučićem. Rekao sam joj naravno da može. Uzela je tatin telefon, dala mi da je uslikam, došla do skulpture a onda rekla: samo nešto da mu šapnem…”, priča Pejović.

Kaže i da ne zna da li Vučić zna da se u njegovom objektu nalazi njegova skulptura, ali ga poziva da dođe.

“Predsjednik opštine zna, on je iz SNS-a, i svi lokalni naprednjaci. Svraćali su i dopada im se”, kaže Pejović.

Međutim, navodi i da postoji pravilo ispisano na “predsjedničkom stolu” – zabranjeno je svako ismivanje.

“Voljeli ili ne voljeli Vučića, funkcija predsjednika mora da se poštuje. Ima onih koji mu stavljaju rogove, a devojke bi često da mu sjednu u krilo i da se slikaju. To nije dozvoljeno”, kaže on.

“Pa, moj je!”

Zanimljivo je i da je “predsjednički sto” jedini u ovoj kafani za koji je potrebna rezervacija, ali je uvijek popunjen “jer svi bi da ručaju sa predsjednikom”.

Na pitanje da li planira Vučića da “drži” duže vrijeme u kafani, Pejović odgovara: Pa, moj je.

Kaže i da ima ideju da postavi skulpture Tita i Putina, “ako mi Vučić donese dovoljno para”.

Skulpturu Aleksandra Vučića radila je umjetnica Marija Jovanović, punih šest mjeseci. Pejović je zadovoljan učinkom, a i komentari na društvenim mrežama, gdje je fotografija podijeljena više od 100.000 puta su mahom pozitivni.