Građani dočekali ministra policije kod Sava centra: Kako ti je tetka, Vuline? (VIDEO)

0
1261
blank
Screenshot

Kačket na glavi i maska preko lica ipak nisu pomogli ministru unutrašnjih poslova da ostane neprimjećen, ali reakcija građana koji su protestovali na autoputu kod Sava centra bila je urnebesna.

Vulin se našao pred građanima nezadovoljnim ekološkom situacijom u čitavoj zemlji, donošenjem Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i dolaskom firme Rio Tinto u Srbiju, ali i bahatim naprednjačkim režimom i stao iza svoje jedinice.

Iako su ispred ministra stajali policajci u punoj opremi, sa šlemovima i štitovima nije bilo potrebe da interveniše, jer je jedino što je ministra pogodilo bila – pjesma.

Građani su, spazivši ministra, počeli da skandiraju “tetka iz Kanade” i “kako ti je tetka Vuline”, aludirajući na najpoznatiju aferu koja se vezuje za ministra, kada mu je “ženina tetka iz Kanade pozajmila 200 hiljada eura za stan”.

Građani su podsjetili ministra na njegov odgovor na pitanje odakle mu novac za stan od 200.000 eura, kada je on odgovorio da mu je novac poslala “tetka iz Kanade“ i to tako što mu je slala po 10.000 koliko je zakonom dozvoljeno.

Pravi odgovor, sadašnji ministar policije nikada nije pružio, ali su mu građani danas na blokadi kod Sava centra poručili da nisu zaboravili ni njega, ni njegovu “tetku“.

Podsjetimo, širom Srbije danas su održane blokade upozorenja vitalnih saobraćajnica, a u Beogradu građani su blokirali Gazelu, Mostarsku petlju, Pančevački i Pupinov most. Građani su tako izrazili protest protiv Rio Tinta i usvajanja izmjena zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Izvor: Direktno.rs/Nova.rs