Haos u centru Beograda: Dimne bombe u Knez Mihailovoj, policija na nogama

0
453
blank
Screenshot

Beograđani su danas bili iznenađeni prizorom u Knez Mihailovoj ulici gdje u jednom trenutku nije mogao da se vidi prst pred okom zbog gustog dima.

Mnogobrojni građani koji su izmamljeni lijepim vremenom i otvaranjem bašta kafića šetali glavnom gradskom štraftom svjedočili su da je nekolicina mladića ostavljala dimne bombe duž Knez Mihailove ulice, a onda ih i aktivirali, piše Blic.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je zadržala tri osobe, dok se za ostalima koji su učestvovali u incidentu i dalje traga.

Kako pišu srpski mediji, dim je iznenadio i uplašio Beograđane, koji su pobjegli u obližnje radnje i uličice.

Kako je objavila agencija Tanjug, građani koji su se zatekli u Knez Mihailovoj ulici su trčali i ulazili u obližnje trgovine. Beogradska policija je navodno već uhapsila tri osobe, te traga za ostalim počiniocima.

Pojedini srbijanski mediji su objavili da su bombe aktivirane u blizini Ambasade Crne Gore u znak protesta protiv najavljene smjene crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića nakon što je poručio da će priznati da se u Srebrenici desio genocid kada se on nedvosmisleno potvrdi.

Osporio je i legitimitet Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju koji je presudio da se u Srebrenici desio genocid.