Još 20 eura građanima Srbije u decembru

0
502
blank

U okviru državne pomoći, uz ranije najavljenih 30+30 eura, u decembru će građanima biti isplaćeno još 20 eura. Prvih 30 eura na račune prijavljenih građana “leglo” je u maju, a drugih 30 eura se očekuje u novembru. Oni koji se nisu prijavili za pomoć, ili su u međuvremenu postali punoljetni, za decembarskih 20 eura mogu da se prijave u drugoj polovini novembra, saopćeno je posle današnje sjednice Vlade Srbije. 

Vlada Srbije na današnjoj sjednici usvojila je izmjene i dopune Zakona o privremenom registru punoljetnih državljana kojima se isplaćuje novčana pomoć, čime je definisano davanje dodatne jednokratne pomoći od 20 eura (u dinarskoj protivvrednosti), u decembru, stoji u saopštenju Vlade.

“Građani koji se nisu prvobitno prijavili za dodatnu novčanu pomoć 30+30 eura (u dinarskoj protivvrednosti), kao i oni koji su postali punoljetni nakon 24. aprila 2021. godine, kada je Zakon stupio na snagu, to mogu da učine od 15. do 30. novembra 2021. godine“, saopćila je Vlada Srbije ističući da na taj način način nastavlja da pruža pomoć građanima usled pandemije koronavirusa.