KĆERKA SLAVKA ĆURUVIJE: “Vučić je pod nalogodavcima ubistva mislio na bračni par Milošević”

0
529
blank
Foto: N1

Jelena Ćuruvija, kćerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, kaže da nema osjećaj da se napredovalo u slučaju ubistva njenog oca koji se trenutno nalazi pred Apelacionim sudom.

“Ne dobijam utisak da napredujemo kad je tatin slučaj u pitanju”, rekla je Ćuruvija u emisiji Direktno na N1.

Kazala je da sudije koje budu odlučivale u postupku moraju da to stave u kontekst devedesetih i uzmu u obzir kakvo je to bilo vrijeme i kako su se rješavali slučajevi političkih neistomišljenika.

Komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića iz 2019. godine da je “gotovo nemoguće” procesuirati nalogodavce “zbog smrti pojedinih lica”, kazala je da je Vučić mislio na bračni par Milošević.

Novinar i vlasnik listova Dnevni telegraf i Evropljanin Slavko Ćuruvija ubijen je prije 23 godine, 11. aprila 1999, tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Prva prvostepena presuda za njegovo ubistvo je poništena, a u decembru prošle godine donesena nova koja je sada pred Apelacionim sudom.

Osuđena su četiri pripadnika tadašnjeg Resora državne bezbjednosti – Radomir Marković i Milan Radonjić na po 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Miroslav Кurak, koji je u bjekstvu, na 20 godina zatvora.

Ćuruvijin kolega Miroslav Mikuljanac izjavio je da javnost danas zna samo ono što se generalno znalo o tom slučaju istog dana kad se ubistvo desilo.

“Dobili smo četiri imena, presudu koja tek treba da postane pravosnažna, ali nemamo glavnu stvar, mada svi znamo da je to ubistvo organizovala i izvela država”, rekao je Mikuljanac, koji je radio u Dnevnom telegrafu koji je izdavao i uređivao Ćuruvija.