Kon: “Bili smo nespremni, a svi su rekli da imaju opremu”

0
761
blank
Foto: Tanjug

Odgovarajući na pitanje novinara o “kukanju” što nije bilo dovoljno zaštitne opreme, dr Predrag Kon je rekao da je on “znao” da je nema dovoljno, ali da nije bilo zrelo ili korisno da o tome otvoreno priča, prenosi Nova.rs.

Dr. Kon je u jučerašnjoj “Ćirilici” izjavio da u početku nije bilo dovoljno zaštitne opreme i testova.

Na današnjoj konferenciji je rekao da je on lično “odlučio da ne ‘kuka'” o tome.

“Ja lično nikad ne bih izašao pred javnost i počeo da kukam – nema ovoga, nema onoga. Niko mi to nije saopštio”, rekao je Kon.

blank
Foto: Tanjug

“Kad smo pitali sve direktore zdravstvenih ustanova u Beogradu, svi osim jedne, u kojoj je striktno odgovoreno da nema zaštitne opreme, svi su rekli da imaju. I taj odnos prema imanju ili nemanju zaštitne opreme pokazuje koliko smo mi potpuno nespremni bili u tom trenutku”, rekao je Kon na konferenciji za medije.

“Niko nije razmišljao koliko se to zaista troši u takvim uslovima. Ili je to moj utisak. U svakom slučaju, ja sam ‘znao’ da toga nema dovoljno, i tek kad sam video taj avion sam se smirio”, rekao je Kon.

“Da ja pričam otvoreno da li ima, ili šta mislim o tome da li ima ili nema, u situaciji kada nema – ne mislim da je to zrelo i da je na bilo koji način korisno”, zaključio je Kon.