Ljajić zabrinut za Vučića: Prijetnje predsjedniku shvatiti ozbiljno!

0
482
blank

Socijaldemokratska partija Srbije očekuje od nadležnih organa da hitno ispitaju sve informacije o planiranju atentata na predsjednika Srbije i djeluju u skladu sa time, poručuju iz partije Rasima Ljajića.

“Prijetnje se moraju shvatiti ozbiljno i vjerujemo da su naše institucije spremne i sposobne da reaguju na osnovu saznanja do kojih su došle uz pomoć EUROPOLA.

Očekujemo brzu i efikasnu reakciju državnih organa kako bi se stalo na put organizovanim kriminalnim grupama”, navode u saopćenju za medije iz SDPS.

Angažovanje nadležnih institucija na rasvjetljavanju svih okolnosti sada je ključno i vjerujemo da država ima snage za naredne korake, zaključuju iz ove partije.

Najavu novog atentata na Vučića objelodanio je prije tri dana njegov politički otac Vojislav Šešelj u jutarnjem programu Pinka, te je istakao da Milo Đukanović i Radoje Zvicer pripremaju likvidaciju Aleksandra Vučića.

Nakon Šešelja na scenu izlazi ministar policije Aleksandar Vulin, te potvrđuje Šešeljeve tvrdnje, ali ističe da je informaciju o pripremi atentata dobio MUP posredstvom Europola dobio od pripadnika policije “jedne zemlje članice Evropske unije”.

“Na čelu ove kriminalne organizacije je Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana. Da li je on sam planirao ubistvo ili je dobio nalog od svog vođe istražujemo”, rekao je Vulin.

Vučić se sinoć oglasio na Instagramu poručivši, po ko zna koji put, da predaja nije opcija.