LSV: Brnabić da smijeni ruskog agenta Vulina, svakodnevno sramoti našu zemlju

0
512
blank
Foto: Ministarstvo odbrane

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić “da na kraju svog mandata smijeni ministra i ruskog agenta u svom kabinetu, Aleksandra Vulina”.

“Vulin svakodnevno, 24 časa, sramoti našu zemlju. U maniru uličnog kabadahije on vrijeđa evropske političare koristeći krajnje nacionalistički narativ. Na taj način samo šteti interesima naše zemlje“, ocijenio je Marton u pisanoj izjavi.

Naveo je da je “posljednji u nizu Vulinovih ispada“ bio “napad na Violu fon Kramon, evropsku poslanicu njemačkih Zelenih, krajnje antifašistički orijentisane stranke“, prilikom kog je po Martonovim riječima, govorio o “pogrešnim istorijskim izborima koje je pravio narod Viole fon Kramon“.

“Vulin po ko zna koji put pokazuje svoj odnos prema cijelim nacijama i to radi na izuzetno prizeman način. Od portparola Mirjane Marković i kriminalne organizacije JUL teško se bilo šta drugo može i očekivati, ali od odlazeće premijerke Brnabić očekujemo da reaguje”, naveo je Marton.

Ocijenio je da Vulin “može da se sramoti i ponižava u svoje ime, ali to ne smije da radi u ime cijele države”.

Izvor: Beta