Lutovac: Oliver Ivanović je smetao onima koji sukobe i napetost koriste u političke svrhe

0
251
blank
Screenshot: KTV

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocijenio je da je lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović, koji je ubijen u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice na današnji dan prije pet godina, smetao svima koji sukobe i napetosti žele da koriste u političke svrhe.

Lutovac je za televiziju Nova S kazao jutros da se ne smije dozvoliti da se zaboravi to što se desilo Ivanoviću, navodeći da su u njega pucali oni “koji se slobodno mogu nazvati pripadnicima organizovanog kriminala”.

“Da je neko neorganizovano, spontano, to uradio, odavno bi bio uhapšen. A definicija organizovanog kriminala je da je to spoj kriminala i politike”, rekao je Lutovac.

Istakao je i da postoji mnogo osumnjičenih, ali da pitanje ko je ubio Ivanovića još uvijek nije razriješeno.

“Suština je da je Oliver Ivanović ‘dole’ bio glas razuma, da je bio čovjek koji je na jednoj strani branio srpsko stanovništvo tamo, a sa druge strane bio čovjek dijaloga, koji je htio da se stvari rješavaju u opštu, javnu korist i kao takav je smetao svima koji sukobe i napetosti žele da koriste u političke svrhe”, ocijenio je Lutovac.

Prema njegovim riječima, vlast koja je u Srbiji gotovo 11 godina “jedno priča, a drugo radi i očigledno je da tenzije koristi u političke svrhe”.

“Tu nije u pitanju samo dizanje tenzija u odnosima sa Prištinom, nego sa svim susjedima. Ovo je vlast koja pokušava da stvara jednu vrstu homogenizacije unutar društva, prikazujući da smo ugroženi spolja i iznutra”, kazao je Lutovac.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović s više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu pogođen je u leđa i ubijen na današnji dan prije pet godina ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Beta