Moćno vozilo: U kakvoj se limuzini po Zagrebu vozio Vučić

0
1987
blank

Osiguranje Aleksandra Vučića pred hrvatske kolege i domaćine postavilo je zahtjev da se srbijanski predsjednik vozi u svom predsjedničkom vozilu i tome je udovoljeno.

U koloni od 15-ak crnih limuzina i džipova koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu u oči je upao Audi A8 L beogradskih oznaka BG 1108-11.

Riječ je o blindiranoj verziji limuzine njemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite 9, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih u proizvodnji vojnih vozila i otporna je na puščane metke, snage 425 KS koja stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je viša od milion kuna (oko 125.000 EUR), prenosi Jutarnji.

Primjetno je bilo da su, za razliku od posjeta drugih državnika, jučer na cijeloj trasi bili pripadnici temeljne i interventne policije sa svom zaštitnom opremom – kacigama, štitovima, a rutu je nadlijetao MUP-ov Eurocopter te je zabranjen pristup demonstrantima na Trg sv. Marka.

Vučić je odsjeo bio u hotelu Westin, koji je još od nedjelje bio pod posebnim osiguranjem, a na krovu su bili specijalci snajperisti.