Može li mirno da spava: Automobilom pokosio djevojku, pa pobjegao dok je krvava ležala na putu

0
2527
blank

Sve što želim, ako policija pronađe tog vozača, je da ga pogledam u oči i pitam: ako si mi već udario dijete, zašto nisi stao da joj pomogneš i pozoveš u pomoć?

Ovako za “Blic” priča Srboljub Obućina iz Užica, čiju je kćerku Milenu (28) u nedjelju naveče, u naselju Belo Groblje, pokosio još uvijek nepoznati vozač automobila, koji je pobjegao sa lica mjesta i teško povrijeđenu djevojku ostavio da leži na ulici.

“Milena se vraćala sa posla i svratila sa jednom drugaricom na piće, a zatim krenula kući Vojvođanskom ulicom. Pošto nema trotoara išla je krajem ulice. Kako sam čuo od jednog bračnog para, koji je bio očevidac događaja, automobil joj je naišao sa leđa, velikom brzinom, udario je i još brže otišao uz ulicu”, priča potreseni otac.

Kako kaže, u trenutku udesa, njegova kćerka razgovarala je telefonom.

“U trenutku kada je vozilo naletjelo na nju mobilnim telefonom je razgovarala s dečkom. Kažu da je od siline udara poletjela pet-šest metara uvis i pala preko šoferšajbne, udarivši glavom u asfalt”, navodi otac djevojke, koja je ovom prilikom zadobila prijelom lobanje na potiljku i prijelom noge.

blank
Srboljub Obućina

Očevici su, nastavlja Obućina, zatekli Milenu bez svijesti u lokvi krvi. Pozvali su policiju i hitnu pomoć, ali od brzine kojom je naišlo vozilo, i premda se sve desilo u slabo osvijetljenom dijelu Vojvođanske ulice, nisu uspjeli da vide ni marku ni registarske oznake vozila.

“Taj čovjek i žena, prije nego što je došao sanitet, uspjeli su da je probude, a ona nije bila svjesna šta se uopće dogodilo. Prevezena je odmah u užičku bolnicu, a odatle, pošto je skener neispravan, odmah u Čačak, odakle je Milena, zbog težine povreda, prebačena u Beograd”, nastavlja otac.

Djevojka je sinoć iz Beograda vraćena u užičku bolnicu i nije životno ugrožena. Usljed zadobijenih povreda teško se pomjera i govori.

“Moje dijete nije ni prvo ni posljednje kome se tako nešto dogodilo. Ništa ja tom vozaču ne bih zamjerio da je stao i pokušao da pomogne mojoj kćerki. Šta mu se sada mota po glavi, da li mu savjest dopušta da spava? Svašta je moglo da se desi. Ili da pogine na mjestu, ili da je pregazi neki drugi automobil, ili da je niko ne nađe, pa da je rastrgnu psi”, kaže Srboljub Obućina.