Nekada najmoćnijoj ženi srbijanske policije prijeti osam godina zatvora

0
307
blank
Foto: Instagram

Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije Dijana Hrkalović tereti se za krivično djelo trgovina utjecajem, za koje joj prijeti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Hrkalović je sinoć, nakon što joj je određen pritvor odlukom suda, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, gdje će u skladu sa epidemiološkim procedurama 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.

Zbog situacije sa epidemijom koronavirusa, kao i svi drugi pritvorenici ili osuđene osobe koje se upućuju na izvršenje kazne, Hrkalović mora da bude u izolaciji i u tom periodu neće moći da prima posjete, prenose mediji u Srbiji.

Viši sud u Beogradu saopćio je jutros da je bivšoj državnoj sekretarki MUP-a određen pritvor do 30 dana zbog okolnosti da bi na slobodi mogla da ometa postupak uticanjem na svjedoke, a da joj se stavlja na teret da je izvršila produženo krivično djelo trgovina utjecajem.

Hrkalović, nekada “najmoćnija žena srbijanske policije” se u posljednje vrijeme spominjala kao osoba koja je povezana sa podzemljem, a privedena je zbog slučaja ubistva Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u januaru 2017. godine.