Nova: Marinika Tepić predvodi opozicionu listu, dogovoren i raspored kvota

0
324
blank
Screenshot

Dogovor Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke podrazumjeva i raspodjelu mjesta na listi za parlamentarne izbore na kojoj će prva biti Marinika Tepić, a sljedeći na listi biće Miroslav Aleksić, saznaje list “Nova”.

Tri pomenute stranke dogovorile su i raspored kvota za listu za parlamentarne izbore. Kako saznaje list “Nova”, narednih dana biće održana zajednička sjednica rukovodstava ovih stranaka, a očekuje se da će odluku o učešću na izborima objaviti do kraja nedelje.

Potpredsjednica SSP Marinika Tepić nije htela da potvrdi saznanja dnevnika, navodeći da bi konačan dogovor trebalo da bude zaključen do kraja nedelje.

“Još traju pregovori naše stranke i naših partnera, stoga ne želim da iznosim detalje. Razumijem da mnoge interesuje ova tema ali vas molim za strpljenje“, rekla je Tepić za dnevnik “Nova“.

Nova”, međutim, saznaje da ne samo da je dogovoreno da Tepić bude prva na listi, već i da su se lideri tri stranke usaglasili oko kvota za listu za parlamentarne izbore.

“Napravljen je raspored za cijelu listu, s tim što je različita raspodjela prvih 50 i drugih 50 mjesta”, kaže sagovornik lista „Nova“.

Prema informacijama lista “Nova”, dogovoreno je da SSP-u i njenim partnerima na listi za parlamentarne izbore pripadne 94 mjesta, a po 73 Demokratskoj stranci i Narodnoj stranci, s tim što će na njihovim kvotama biti i članovi manjih pokreta. Deset mjesta pripašće nestranačkim ličnostima, koje će biti u prvih 30.

Izvor “Nove” kaže i da su se ove tri stranke saglasile da kandidati za najviše funkcije – gradonačelnika Beograda i predsjednika Srbije ovog dela opozicije budu dogovoreni konsenzusom.

Izvor: Dnevni list Nova