Panić: Građani su obmanuti zbog izbora, ne vjerujte Kriznom štabu

0
742

Građani Srbije moraju pod hitno da shvate da su obmanuti zato da bi se održali izbori, a da su sve mjere nakon vanrednog stanja neopravdano ukinute, odnosno, da su morale biti postepeno ukinute, rekao je predsjednik Sindikata ljekara i farmaceuta Rade Panić, dodajući da su ljekari iscrpljeni, da ih nema dovoljno, kao ni zaštitne opreme i da nemaju sa čime da liječe pacijente.

“Svakodnevno se vrši pritisak, prijeti i ucjenjuje svaki zdravstveni radnik koji je pokušao da progovori o onome šta se zaista dešava u zdravstvenim ustavnovama”, rekao je Panić za NovaS.

On je upozorio da trenutno u Srbiji nema testova, da se ne testiraju pacijenti, da se oni sa izraženom kliničkom slikom vraćaju kući a da nisu dobili nikakvu terapiju, a da se oni najteži nalaze u bolnicama s tim da su već kapaciteti tercijalnih ustanova, četiri klinička centra popunjena.

Panić je podsjetio da u Novom Pazaru ima preko 150 pacijenata oboljelih od korone, kao i zaraženih ljekara i da je slična situacija širom Srbije.

Građani moraju da znaju, upozorio je on, da nedostaje oko 15 odsto zdravstvenih radnika, da je još oko 10 odsto njih oboljelo, da su iscrpljeni jer ovo već dugo traje, “nemamo zaštitne opreme i nemamo čime da liječimo pacijente”.

“Molim građane da najozbiljnije shvate ovo i da više ne vjeruju ni politici, ni Kriznom štabu već da se brinu o svom zdravlju,  jer mi više nemamo čime da im pomognemo”, rekao je Panić.

Komentarišući podatke o građanima koji su umrli a koji su bili zaraženi koronavirusoma koje je objavio BIRN, Panić je rekao da je ova informacija samo otvorila vrata da pričamo o novoobolelima i kakvo je trenutno stanje epidemije.

“Sve ustanove su pune, a da li to javnost zna”, rekao je on.

“Činjenica je da više ne možemo znati gdje se nalaze ti pacijenti, odnosno gdje su zaraženi, svuda su oko nas, svako od nas zna nekoga ko je oboleo što u onom prvom dijelu nije bilo tako, dakle možemo da diskutujemo o ovim podacima, rekao je Panić.

Izvor: Nova.rs