PONOŠ LJUT NA VUČIĆA: Ne diraj mi porodicu, ja tvoju ne diram!

0
1139
blank
Foto: N1/Screenshot TV Pink

Osnivač pokreta Srbija Centar i kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je, povodom jučerašnjeg zadržavanja njegove porodice i njega na graničnom prijelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju, da ako je ideja bila da ga politički demotivišu, da to nisu uspijeli. “Moram da vam kažem – uzalud vam trud, svirači”.

Ponoš je rekao da pretpostavlja da je objava u medijima o njegovom zadržavanju uticala na to što je situacija na granici, gdje je prethodno zadržan, ubrzana.

On je rekao da je sasvim očigledno njemu i članovima njegove porodice zabranjeno da uđu u svoju zemlju na period od dva sata.

“Razlog je bio čekanje na razgovor sa pripadnicima BIA, koji se na kraju nisu ni pojavili. Otvaraju se pitanja prema ministru unutrašnjih poslova Vulinu, šefu granične policije Miletu Andriću – po kom osnovu su nas zadržali i sprečili da uđemo u zemlju, šta se to policajcu otvorilo na ekranu kad mi je uzeo pasoš i šta je iniciralo da me zadrže, kome je javio policajac da sam na granici i ko je javio tom policajcu da me zadrže”, pitao je Ponoš.

On je pitao po kom osnovu je isti taj postupak urađen i za njegovu suprugu i za njegovo dijete.

“Pitam i direktora BIA Gašića jesmo li i po kom osnovu, moja porodica i ja pod obradom”, kazao je Ponoš.

Ponoš je imao i poruku za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg smatra da je odgovoran za ono što se dogodilo.

“Ne diraj mi porodicu, ja tvoju ne diram. Ti cmizdriš svaki put kad ti neko spomene porodicu”, rekao je on.

Zdravko Ponoš je jučer oko 17 sati zadržan sa porodicom na graničnom prelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju.

Njemu je zabranjen ulazak u zemlju dok sa njim razgovor ne obave pripadnici Bezbjednosno informativne agencije (BIA). Šef stanice granične policije je Ponošu rekao da ne može da uđe u zemlju pošto je radio u sektoru bezbjednosti i da moraju nekome da jave kako bi ga propustili.

Međutim, Ponoš je kasnije za portal Nova.rs rekao da se nisu pojavili pripadnici Bezbjednosno informativne agencije (BIA).

“BIA se na kraju nije pojavila nego su mi vratili dokumenta i rekli su mi da sam slobodan. Ja sam tražio da mi daju neki papir na osnovu čega su me zadržali skoro dva sata, na šta su mi oni na to rekli da ne mogu“, izjavio je Ponoš.