Ponoš: Režim prikrivao brljotinu, ko još diže avijaciju na 30 specijalaca?

0
1169
blank
Foto: N1

Potpredsjenik Narodne stranke Zdravko Ponoš ocenio je da su vlasti u Srbiji bile zatečene mjerama koje je na prelazima uvela vlada Aljbina Kurtija, i da je dizanje borbene avijacije i slanje oklopnih transportera bilo „očigledno za domaću upotrebu“.

“Neko je zaboravio da ističe privremeni sporazum, a on (Kurti) je odlučio da implementira novu realnost koristeći specijalce, što svakako nije primjereno“, rekao je Ponoš u Danu uživo na televiziji N1.

On je ocijenio da je slanje borbene avijacije, koja je nadletala prelaze, i oklopnih vozila koja su došla u blizinu prijelaza, naredio državni vrh Srbije da bi prikrio “brljotinu“ jer se nisu diplomatski spremili za trenutak kada će isteći privremeni sporazum Beograda i Prištine o automobilskim tablicama.

Ponoš, koji je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, kazao je da je novi privremeni sporazum korak u dobrom smjeru jer je obezbjedio da se sa sjevera Kosova uklone “duge cijevi“.

“Važno je da se ta nevolja i veliki rizik skloni odakle, previše dugo traje da tenzija. Dobro je što dosad niko nije pucao”, rekao je on.

Dodao je da je na kraju kosovski premijer “dobio nekakav reciprocitet, manje nego što je tražio” a da je Srbija “sa ovim pregovaračima” dobila to da na teritoriju Kosova ne može da se uđe sa srpskim tablicama.

Upitao je ko još “diže avijaciju na trideset specijalaca”, kako su uradile vlasti u Srbiji, i ocijenio da je to “zato što diplomatski stvar nije urađena kako treba“.

Izvor: N1