POSLANICA DS-a U SKUPŠTINI SRBIJE ZATEKLA PORUKU: Ku*vo ustaška”, ali prvo su je Šešeljevi radikali okružili i prijetili joj!

0
987

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov je na Twitteru objavila fotografiju poruke koja ju je sačekala u skupštinskoj sali.

Navela je i da je poruku vidjela “nakon što su je horde radikala okružile, vrijeđale i prijetile, uz opšte oduševljenje i odobravanje naprednjaka“.

Na fotografiji se vidi da joj je ostavljena poruka “ku*vo ustaška“.

Jerkovljeva je ranije pitala predsjednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će Vojislavu Šešelju, osuđenom ratnom zločincu, biti oduzet mandat.

U danu za postavljanje pitanja izvršnoj vlasti u parlamentu, Jerkovljeva je rekla da se u članu 88 Zakona o izboru narodnih poslanika navodi da poslaniku prestaje mandat ukoliko je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci.

blank

“Ne piše, ukoliko je pred domaćim sudom osuđen. Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle srijede osuđen na kaznu zatvoru u trajanju od 10 godina, tom čovjeku po zakonu nije mjesto u skupštini.

Sramota je da osuđeni ratni zločinac predstavlja građane Srbije”, rekla je Aleksandra Jerkov.

blank

Ona je pitala i da li će biti zaštićeni poslanici DS kojima je Šešelj pretio i osvrnula se na navode Šešelja da će “razbiti njuške” svakom ko kaže da je ratni zločinac.

“Mi iz DS kažemo da je ratni zločinac i evo može da krene od mene da počne”, rekla je Jerkov, a u sali su bili poslanici SRS, ali ne i lider radikala koji je otišao ubrzo pošto je na početku rada govorio na sjednici.