Poslanica u Skupštini Srbije ima ideju da Vučić bude doživotni predsjednik

0
492
blank
Draginja Vlk (SNS) u Narodnoj skupštini Srbije (Twitter)

U Narodnoj skupštini Srbije poslanici često budu veoma kreativni i dosjetljivi pa sjednice koje znaju trajati i nekoliko dana često učine zanimljivim. Ovog puta, monotonost zasjedanja i političkih tema “začinila” je Draginja Vlk ispred Srpske napredne stranke (SNS).

Iako se srbijanska politika koju predvodi Aleksandar Vučić zalaže i teži ka demokratiji, zastupnica Vlk i “njene prijateljice i rođaci” imaju, možda, malo drugačiji pogled na to.

Naime, Vlk je tokom svog obraćanja na skupštinskoj sjednici izjavila kako su ljudi bliski njoj zadovoljni načinom Vučićevog vođenja države, te se pitaju na koji način bi se njemu mogao produžiti mandat doživotno.

“Nebrojano veliki broj mojih prijateljica i rođaka kažu da su izuzetno zadovoljne obraćanjem Vučića i zapravo su me pitale na koji način može da se produži mandat predsjedniku da vlada doživotno”, izložila je Vlk, na šta je Ivica Dačić opomenuo ostale poslanike sa riječima “šta je smiješno”.

Podsjetit ćemo, nedavno se u Narodnoj skupštini Srbije vodila zanimljiva polemika koja je privukla mnogo pažnje. Tada je Vučić, predstavljajući poslanicima izvještaj o Kosovu, od šefa poslaničke grupe “Zeleno – levi klub” Radomira Lazovića dobio citiranje jedne turbo-folk pjesme koja broji riječi “Tu lutaš, bebo. Skren'o si s puta, bebo”.