Preminuo Milutin Mrkonjić, saradnik Slobodana Miloševića

0
799
blank
Screenshot

Političar, počasni predsjednik SPS-a i narodni poslanik Milutin Mrkonjić (79) preminuo je danas u Beogradu u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Vijest je potvrdio njegov stranački kolega Ivica Dačić. Mrkonjić je hospitaliziran početkom novembra, kada mu je i ugrađen “pacemaker”. U augustu operisao je srčane zaliske.

Mrkonjić je posljednjih godina posebno bio u fokusu javnosti kao partner folk pjevačice Ane Bekute.

blank
Foto: Instagram

Rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu, gde je do danas i živio. U rodom gradu je završio Građevinski fakultet 1971. godine. Obnašao je brojne političke funnkcije sve od devedesetih godina prošlog stoljeća.

Mrkonjić je bio saradnik balkanskog krvnika Slobodana Miloševića i njegove ideologije nikad se nije odrekao. Svake godine odlazio je na njegov grob, branio lik i djelo, govoreći da “Srbija ima moralnu obavezu da mu podigne spomenik”, prenosi Klix.ba.

Rođen je u Beogradu, 23. maja 1942. godine, diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.