Pristalice SNS organizovale kontraproteste širom Srbije

0
837
blank
Screenshot

U nekoliko gradova u Srbiji, noćas u 20:30 časova pristalice Srpske napredne stranke organizovale su kontraprotest, koristeći baklje i skandirajući protiv lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Na ovaj način oni su odgovorili na protest “Bukom protiv diktature”, koji se od 26. aprila organizuje širom Srbije zbog zabrane kretanja građanima. Tom prilikom skandirali su protiv lidera Stranke slobode i pravde, iako on nije organizator protesta.

Na društvenim mrežama su se, ranije tokom dana, pojavili snimci gdje se pojedinim građanima dijele baklje, a pretpostavlja se da su one upravo bile namijenjene večerašnjem kontraprotestu.

Portal Južne vesti, objavio je da je noćas prilikom bakljade sa terase stana jednog od funkcionera niške Srpske napredne stranke na Somborskom bulevaru u Nišu umalo je došlo do požara nakon što su bačene baklje pale na tendu radnje koja se nalazi u prizemlju zgrade.

Ranije je poslanik SNS Vladimir Đukanović najvio da će pristalice naprednjaka odgovoriti na lupanje šerpi u 20:05.

Ostaje pitanje na koji način su pristalice Srpske napredne stranke dobili dozvole za kretanje u vrijeme kad je većini građana zabranjeno da izlaze iz svojih domova, a za šta su neki bili i kažnjavani sa po 150 hiljada dinara.

Izvor: Nova.rs