PRONAĐEN MONSTRUM: Uhapšen otac osumnjičen za zlostavljanje kćerke

0
180
blank
Foto: Freepik/Screenshot/Instagram

Uroš Pašajlić, otac koji je godinama držao kćerku zatočenu u stanu, uhapšen je u stanu na Karaburmi, dijelu grada Beograda, javljaju beogradski mediji.

“On je uhapšen u stanu na Karaburmi. Krio se kod jednog prijatelja koji je također poznat po problematičnom ponašanju”, kaže izvor blizak ovom slučaju.

“Po nalogu dežurnog zamjenika tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom upravom za Grad Beograd pronađen je, lišen slobode i zadržan u trajanju od 48 sati osumnjičeni U.P., za kojim je raspisana potraga još od 24. marta 2023. godine.

“Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo isti se sumnjiči da je izvršio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 194 KZ i krivično djelo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ na štetu nevjenčane supruge, kao i da je izvršio krivično djelo Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica iz čl. 193 KZ i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 KZ u odnosu na dijete”, navode u Tužilaštvu.

Podsjetimo, jeziv slučaj zlostavljanja djeteta otkriven je kada je Beograđanka I. L. prijavila policijskoj stanici Palilula da ju je muž Uroš Pašajlić brutalno tukao, kao i da već duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede, a prema prvim informacijama izjavila je da ju je nevjenčani suprug glavom udario u nos i da je tako zadobila prelom.

“Ona je ispričala da ju je udario glavom u glavu i da misli da joj je slomio nos. Tada je ispričala i da on drži kćerkicu od osam godina godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Kćerkicu je, kako je navela I. L, osumnjičeni dobio u braku sa drugom ženom”, kaže izvor blizak slučaju.

Kako je ranije objavljeno, djevojčica (8) koju je Pašajlić do prije tri dana godinama držao zatočenu u stanu, kao roba, bila je u veoma teškom stanju kada ju je našla policija.

Dijete je po dolasku u bolnicu bilo dehidrirano, izgladnjelo i zapušteno, a kada su je vidjeli svi dežurni doktori su zaplakali, pišu “Blic“.