Protest antiglobalista u Beogradu, bačena i baklja

0
328
blank
Foto: N1

Antiglobalistički i antivakserski protest pod nazivom “Sloboda ili ništa”, koji je počeo na Trgu Republike u Beogradu, bio je na pola sata zaustavljen policijskim kordonom i ogradama na početku Terazija, koje su sklonjene oko 18:30 sati, nakon što je završena Parada ponosa.

Kako javljaju reporteri “Blica” sa lica mjesta, policija se grupiše, a bačena je i prva baklja. Policija pod punom opremom potom je počela da trči sa svih krajeva kako bi obuzdala antivaksere i spriječila veće nemire.

Nakon početnih tenzija, situacija se polako smiruje. Jedan od antivakserskih organizatora, počeo je da drži govor. Nakon toga su se uputili dalje ka Ulici kneza Miloša.

Ranije danas, antivakseri su sa govornici poručili da se “gnušaju” Parade ponosa. Gurali su se sa policijom i palili baklje, tako da je bilo samo pitanje trenutka kada će doći do novih incidenata, navodi “Blic”.

blank
Foto: N1

Boško Obradović kritikovao Krizni štab

Predsjednik Dveri Boško Obradović rekao je, pozdravajući skup antiglobalista koj je u započeo u centru grada, da je Кrizni štab za suzbijanje pandemije izazvane koronom potpuno izgubio poverenje struke i javnosti jer je do sad samo donosio kontradiktorne odluke, a sami ih nisu poštovali.

On je rekao da je posebno protiv “kovid pasoša, što je prijedlog Tonija Blera, savjetnika predsjednika države Aleksandra Vučića“, prenosi N1.

“Danas smo ovdje prevencije radi da pošljemo poruku da ta vrsta diktature i kršenja Ustava, ljudskih prava i sloboda, neće proći. Ljudi se bune širom svijeta, naravno da smo i mi ovde u Srbiji morali da dignemo glas“, rekao je Obradović.

Povodom Parade ponosa, on je rekao da zagovornici toga žele da postanu “država u državi“, niko se ne miješa u njihovu privatnost ali oni su počeli da se miješaju u našu privatnost da tradicionalnoj Srbiji nameću nama strane vrijednosti.

Izvor: Blic.rs/N1