Sergej Trifunović ima jasnu poruku: Srbija mora da lustrira goveda, bizone i Šešelja

0
1769
blank
Screenshot

Sergej Trifunović objavio je svom Twitter nalogu da mu se čini da će “Srbija morati da krene putem lustracije” i pojedincima zabrani bavljenje politikom.

Trifunović smatra da bi bavljenje politikom trebalo da se zabrani “svakom govedu koje vapi za provjerenim naci-rješenjima“.

Kako je objasnio, tu spadaju i “ređe vrste bizona“. “I naravno, Šešelj”, zaključio je Sergej Trifunović.

Podsjećamo, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović napisao je na svom Twitter nalogu da mu se čini da će Srbija biti “prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana”, piše Nova.rs.

“Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana”, napisao je Đukanović, dodavši da se ipak “nada da griješi”. Kasnije je rekao da mu je žao jer je “napravio problem svima, a najviše Vučiću”.

“Ja sam dužan kompletno javnosti ovde da se izvinim. Bio sam strašno neodgovorna osoba. Prijvatam to. Napisao sam jedan tvit više u šali onako, napravio sam veliki problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji zbog tvog tvita”, naveo je Đukanović.

Vojno-politički analitičar Aleksandar Radić rekao je za Nova.rs, komentarišući spornu Đukanovićevu izjavu, da je na djelu snažna “psihološko-propagandna” operacija vladajuće partije i napominje da je lako pojedinim funkcionerima da daju ovako krupne izjave.

Izvor: Nova.rs