Šešelj podržao Milatovića u trci za predsjednika Crne Gore: Moramo se riješiti Đukanovića

0
333
blank
Foto: Pokret Evropa sad/Screenshot

Bivši haški osuđenik i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gostovao je na TV Happy, prorežimskom mediju u susjednoj Srbiji, gdje je između ostalog govorio i o predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

“Sad je najvažnije da mi iz Srbije verbalno podržimo da svi glasaju za Milatovića na predsjedničkim izborima, da se riješi problem Đukanovića, a onda da se u nekoj normalnijom, tolerantnijoj atmosferi održe parlamentarni izbori i da se održi jedan pošten popis stanovništva”, rekao je Šešelj gostujući na TV Happy.

Na njegove izjave reagovala je poslanica Đukanovićeve Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandra Vuković, koja je kazala da je sada jasno da je Jakov Milatović Šešeljev favorit na izborima u Crnoj Gori.

“Jesmo li iznenađeni”, kratko je prokomentarisala Aleksandra Vuković.
Nakon 87,5 posto prebrojanih glasova, Centar za monitoring i istraživanje Crne Gore saopćio je kako su Đukanović i Milatović osvojili najveći broj glasova u prvom krugu izbora.

Prema preliminarnim rezultatima aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović osvojio je 35,4 posto glasova, dok je Milatović osvojio 29,2 posto glasova čime su ovi kandidati stekli uslove za drugi krug izbora.