Šešelj vrijeđao sve redom od EU, Srbije do BiH: Tek ću da budem zločinac

0
818
blank
Screenshot/TV Pink

Osuđeni ratni zločinca i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gotovo da ne “silazi” sa malih TV ekrana u Srbiji, a najviše prostora uz Happy TV Milomira Marića, redovno mu daje Pink TV i to u jutarnjem terminu. 

Tako je i jutros govoreći o izjavama lidera SDA Bakira Izetbegovića o “mirnom razlazu BiH”, kazao da je “muslimanska propaganda da se srpski narod proglasi genocidnim, a da je RS osnovana tri godine prije tako da ona nije genocidna tvorevina”.

Ni o bivšem predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću nije imao lijepe riječi, nazvao ga je izdajnikom i “engleskim čovjekom”, ali je hvalio gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića. Za bivšeg visokog predstvanika i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka kazao je da samo “laje”.

U jednom trenutku obrušio se i na TV voditelje zašto nisu intervenisali kada ga je spominjao novinar i političar Zoran Ostojić, sa kojim je kako je rekao imao verbalni sukob prije nego je ušao u studio.

Šešelj je otkrio da je Ostojić prethodno negativno o njemu govorio, a onda se “istopio” od ljubaznosti kada je u studio ušao lider radikala.

“Bježi Ostojiću, dok mi nije pao mrak na oči!”, odbrusio je Šešelj.

Ostojić je, kako prenosi lider radikala, rekao Šešelju da “nije rekao da je ratni zločinac, već samo zločinac”.

“Tek ću da budem zločinac”, odgovorio mu je Šešelj.

Izvor: Faktor.ba